Je eigen SOC met Sophos MDR

Cybersecurity wordt vaak aangepakt door verschillende hard- en software, die veel onderhoud kosten en vaak ook best prijzig zijn. Daarnaast heb je ook nog mensen nodig met de juiste kennis. Daarom biedt Whats-IT MDR van Sophos aan. Sophos is een Brits beveiligingssoftware- en hardware bedrijf die producten ontwikkelen voor beveiliging en dreigingsbeheer. Zij bieden meerdere veiligheidsdiensten: zoals netwerkbeveiliging, gegevensbescherming en informatie/adviezen over bedreigingen.

Wat is SOC?

SOC staat voor Security Operations Center. Het is een centrale plek waar beveiligingsexperts een IT-omgeving actief in de gaten houden. Specialisten monitoren alles wat er gebeurt en weten wanneer er actie ondernomen moet worden.

Hoe komt het dat hackers slagen in deze aanvallen?

  • Bedrijven houden de console vaak niet in de gaten of weten niet wat ze moeten doen.
  • Computers en andere hardware van bedrijven zijn onbeschermd of kapot.
  • Bedrijven hebben slechte beleidsconfiguraties.
  • Bedrijven hebben ongepatchte kwetsbaarheden, wat ervoor zorgt dat je je online bedrijfsomgeving openstelt voor hackers.
  • De meeste ransomware groepen weten hoe ze AV,EDR en XDR moeten bestrijden of ontwijken.

Bedreigingen nemen toe in omvang, complexiteit en impact. In 2022 hebben organisaties een toename van 57 % met aanvallen. Daarnaast zijn ransomware aanvallen op organisaties zelfs met 78% gestegen. Dit allemaal zorgt voor jaarlijkse hoge kosten om ransomware te herstellen, daarom kiezen wij voor Sophos MDR.

Wat is Sophos MDR?

Sophos MDR staat voor Sophos Managed Detection and Response.

Bij Whats-IT wordt er Sophos MDR aangeboden. Dit is een volledig beheerde 24/7 service die jouw apparaten en netwerk monitoren en meldingen geven wanneer er verdachte activiteiten worden gesignaleerd. Sophos MDR reageert 96% sneller op bedreigingen dan interne beveiligingsteams en heeft als doel om bedreigingen op te sporen in de IT-omgeving van je bedrijf. Meer over beveiliging van Whats-IT lees je hier.

MDR-providers maken gebruik van host- en netwerklaagtechnologieën samen, geavanceerde analyses, bedreigingsinformatie, forensische gegevens en menselijke expertise om bedreigingen snel te identificeren. Dit klinkt niet alleen complex, maar dat is het ook. Daarom krijg je een wereldwijd team van beveiligingsspecialisten tot je beschikking met MDR. Denk hierbij bijvoorbeeld aan, malware experts en threat-hunters. Zij gaan zich eerst verdiepen in de bestaande beveiligingsmaatregelen die je als bedrijf al hebt en vanuit daar kunnen zij te werk gaan om jouw hardware- en software te beschermen tegen aanvallen van buitenaf. Het opsporen van zo’n dreiging en het oplossen ervan kost hun gemiddeld slechts 38 minuten en het checken op betrouwbaarheid slechts 1 minuut.

Sophos mdr

Welke modules heeft Sophos MDR?

Sophos MDR heeft 2 modules: Sophos MDR en Sophos MDR Complete.

Sophos MDR is voor organisaties die al geïnvesteerd hebben in een beveiligingsteam binnen hun organisatie. Sophos MDR is een 24/7, volledig beheerde detectie- en reactieservice voor dreigingen. Zo heeft jouw bedrijf de voordelen van goede endpoint protection en worden bedreigingen gedetecteerd en word je ingelicht.

Sophos MDR Complete is Sophos meest uitgebreide module. Deze module is speciaal voor bedrijven die geen eigen beveiligingsteam hebben. Hier reageren ze volledig op dreigingen. Naast dat zij ook een 24/7, volledig beheerde detectie- en reactieservice bevatten, wordt er gebruik gemaakt van de beste oplossingen om onderschepte dreigingen volledig te verwijderen. Hiernaast krijg je ook een threat analysering om deze dreigingen in de toekomst te voorkomen. Ten slotte krijg je beschermingsgarantie bij inbreuk, waarbij ze tot 1 miljoen euro vergoeden.

Er zijn nog een paar services die beide modules erin hebben zitten. Zo krijg je bijvoorbeeld ook toegang tot de Sophos account health check, die jou inzicht geeft in het gebruik van de Sophos producten. Hierin kan je in de scores zien of je alles geïnstalleerd hebt voor optimale bescherming. Ook is er een wekelijkse en maandelijks rapportage die een totale analyse maakt van beveiligingsonderzoeken en gevallen, ondernomen acties en de status van je veiligheidshouding.

Met Sophos MDR via Whats-IT hoef jij je tijdens je nachtrust niet druk te maken om virussen, ransomware en andere bedreigingen, want team Whats-IT & Sophos doen al het werk!

Heb jij na het lezen van deze blog interesse of vragen? Neem dan contact met ons op, via de website.