E-mail security voor jouw bedrijf is de oplossing voor veilig mailen

Per persoon worden er zo’n 125.000 mails per maand verwerkt. Hiervan is een groot deel spam mails en advertenties, maar ook phishingmails. Dagelijks worden er namelijk 150 miljoen phishingmails verstuurd. E-mail is dan ook het nummer een mikpunt als het gaat om bedreigingen.

Waarom e-mail security voor bedrijven?

Je hoort het tegenwoordig overal; kijk uit voor deze mails, ze zijn fake! Nu zijn het ook bedrijven die slachtoffer worden van cybercriminaliteit. Grotendeels door cybercriminelen die gevoelige bedrijfsinformatie binnen proberen te halen, toegang tot bestanden willen of wachtwoorden proberen te ontfutselen. Er zijn verschillende soorten cybercriminaliteit die zich voordoen bij het ontvangen van fake e-mails. Ze kunnen je e-mail hacken, phishingmails sturen en met malware schade aanrichten door bijlages in e-mails te versturen. Een andere vorm van cybercriminaliteit is identiteitsfraude. Hierbij ontvangen jouw klanten e-mails onder jouw naam, verstuurd door een cybercrimineel. Oftewel genoeg redenen om e-mail security toe te passen.

Voorkom phishing en andere bedreigingen met Sophos Email

Het is belangrijk dat je beschikt over goede e-mail security. Bij Whats-IT bieden we Sophos Email en Microsft 365 aan. Sophos Email zorgt ervoor dat cybercriminelen en phishingmails buiten de deur worden gehouden die binnen willen komen via de e-mail en dat alleen betrouwbare e-mails binnenlaten worden. Sophos Email scant automatisch berichten en bijlagen op gevoelige data en kan op basis van verzamelde gegevens e-mails doorlaten of blokkeren. Met Microsoft 365 wordt ook de verbinding tussen Microsoft 365 en de andere emailserver, waar mogelijk, nog beveiligd en worden e-mails tussen de mailservers veilig uitgewisseld. Het complexe is dat bedreigingen in allerlei soorten en maten in je mailbox terecht komen, waardoor ze soms moeilijk te herkennen zijn. Maar Sophos Email analyseert alle e-mailprocessen en activiteiten om ransomware en andere vormen van malware te herkennen en te blokkeren. Om ervoor te zorgen dat kwaadaardige berichten zo min mogelijk kans maken werkt Sophos Email samen met Sophos Endpoint Protection.

Sophos biedt hiernaast ook overzichtelijke dashboards aan met gedetailleerde threat analysering, rapportages op basis van machine learning analyses, VirusTotal resultaten en MITRE ATT&CK Matrix tactieken om beter inzicht te krijgen in de bedreigingen die jouw bedrijf aanvallen.

Ten slotte biedt Sophos Email nog een aanvullende service aan om threat-hunters te identificeren en beveiliging training-modules aan te bieden om het beveiligingsbewustzijn van je werknemers te vergroten. Wil jij een complete dreigingen beheer voor jouw hele IT-omgeving? Lees dan onze blog over Sophos MDR. Hiermee heb je je eigen Security Operation Center met beveiligingsexperts die ervoor zorgen dat alle dreigingen onderschept worden op jouw apparaten.

Je mailbox verbeteren met de anti-spam filter van Sophos Email Advanced.

Ongeveer 98 % van de e-mails die je binnenkrijgt zijn spam. Dit zorgt ervoor dat jouw mailbox overvol zit en je geen overzicht meer hebt. Met de Sophos Email Advanced Spam Protection ga je verder dan de spambeveiliging van je e-mailprovider. Sophos Email Advanced herkent het verschil tussen gewone spam die je aandacht wilt en spam met virussen en bedreigingen. Zo kun je spam mails verdelen in 4 verschillende categorieën: marketing spam, malware spam, phishing spam en de ‘Claim your price’ spam, dit zijn spam berichten die claimen dat je geldbedragen of spullen wint. Met behulp van geavanceerde kunstmatige intelligentie worden gevaarlijke spam berichten tegengehouden voordat ze überhaupt je mailbox bereiken om te voorkomen dat ze je hardware infecteren. Ze staan dan ook bekend als de beste malware bescherming op de markt.

Wat kunnen jouw werknemers zelf nog doen om hun e-mail veiliger te maken?

  • Zorg ervoor dat je een DLP-beleid (Data Loss Prevention) maakt voor je werknemers om de bescherming van gevoelige data te waarborgen in alle e-mails. Dit is een beleid met regels waarin gedefinieerd wordt hoe gegevens gedeeld kunnen worden en hoe je beveiligde mails kan versturen.
  • Laat werknemers gevoelige e-mail berichten en bijlagen versleutelen met PDF en Office, zodat alles omgezet is in codetaal, behalve voor de personen die beschikken tot de persoonlijke sleutel. Dit heet ook wel veilig mailen.
  • Zorg dat elke werknemer de e-mail afsluit met een digitale e-mailhandtekening als identiteitsherkenning. Dit geeft klanten namelijk ook een vertrouwelijk gevoel.

Ga jij nu ook gebruik van Sophos Email bij Whats-IT? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden. Dit scheelt voor jouw bedrijf namelijk een hoop tijd en gedoe.

Wil jij weten hoe je een phishing mail herkent? Lees dan onze andere blog!